Blogg

Nye busser i Drammen, Nedre Eiker og Lier fra 30 juni!

På tirsdag var jeg på «bussdåp» her på Strømsø Torg i Drammen, for noen av de nye bybussene som kommer i trafikk fra 30 juni, hvor det nye bussanbudet for Drammen, Nedre Eiker og Lier starter opp, ledet av Brakar, hvor Nettbuss vant kontrakten for de neste syv årene, med opsjon på tre ekstra år.

Samtlige av bussene i regionen blir byttet ut nå, hele 95 nye kommer på plass, noe som blir ett enormt løft fra dagens nedslitte og gamle busser, som ikke har aircondition engang! Alle bybussene blir nå gule, mens regionbussene blir grønne, istedenfor blått som alle bussene har hatt de siste ti – femten årene.

Helt nytt er 10 leddbusser av typen MAN NG363-18,75 Lion’s City GL som kommer til å gå på linje 03 og 06, som er nesten nitten meter lange!
Det blir ellers en blanding av både hybrid og diesel-busser, som er tolv og femten meter lange fra Volvo.

Det var en del mennesker til stede, jeg kjente igjen mange av disse fra tiden som jeg jobbet i Buskerud fylkeskommune. Dette blir definitivt ett stort løft for kollektivtrafikken i regionen, som sannsynligvis også vil trekke til seg flere reisende, det blir mer komfortabelt og bedre kapasitet for alle sammen! Det blir spennende å se alt i trafikk fra 30 juni!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *